miercuri, 1 mai 2024

Din nou despre căminul spital

 


In caminele de batrani sau camine spital poti intalni tot felul de persoane cu tot felul de comportamente, sunt persoane imobilizate la pat, unele cu dementa , persoane care toata ziua striga dupa personal .

 De ce fac asta , din nesimtire , din indiferenta si dispret pentru ceilati , confunda caminul spital cu locuinta proprie ? posibil dar la toate astea se adauga o stare de nervozitate datorata bolii.  Persoanele imobilizate la pat in urma unor afectiuni neurologice pot avea si afectiuni psihice, stari de nervozitate excesiva de aceea in mod normal ar trebui investigate periodic de catre un neurolog, psihiatru  aceasta din pacate nu se intampla la caminul spital din Hunedoara . 

Pacientii imobilizati sunt dusi la spital doar daca au afectiuni grave , urgente precum probleme respiratorii sau cardiace , asa ca daca se manifesta "zgomotos" sunt lasati in starea in care sunt considerandu-se ca asta este sunt bolnavi si trebuie sa se accepte situatia. Total gresit, toti bolnavii, mai ales cei care sunt nervosi, agitati , galagiosi (striga de dimineata pana seara) ar trebui dusi periodic la un consult de specialitate in policlinica  si eventual sa li se administreze un tratament sedativ pentru ai aduce la o stare de echilibru . 

Cazul "Gheloaie" de care a mai scris nu este singular , pe un alt etaj exista o alta femeie care scoate niste sunete de nedescris, nu tot timpul dar cand incepe crizele poate dura chiar zile, zi si noapte cu scurte pauze. Ne intrebam  cum pot rezista colegii de salon dar si cei din vecinatate ? Au nervi de otel asta e singura explicatie, dar daca e cineva mai sensibil nu rezista si risca sa se inbolnaveasca  de nervi in astfel de conditii . 

Dar îi pasa cuiva de asta ? cu siguranta nu. Raspunsul daca faci sesizare este "Trebuie  sa te adaptezi la conditiile din camin daca nu pleci de aici".

  Sa pleci unde daca esti bolnav si oarecum dependent de asistenta medicala ?  



...

     

Din nou despre căminul spital

  In caminele de batrani sau camine spital poti intalni tot felul de persoane cu tot felul de comportamente, sunt persoane imobilizate la pa...