joi, 29 iunie 2023

Căminul spital UAMS

 


Pentru cei aflati in situatia nefericita de a fi internat intr-un camin spital sau camin pentru varstnici viata si-a pierdut orice sens. Sunt obligati sa stea cei mai nefericiti dintre ei imobilizati intr-un pat intr-un salon  mare cu multe paturi asteptand o minune sau sfarsitul. Dar nici pentru cei care se deplaseaza viata nu e mai roz, problema este aglomeratia .

 Dupa desfintarea caminului de pe strada Rotarilor nr. 70 din Hunedoara (din motive de economie la bugetul local) varstinicii au fost mutati in caminul spital "Arsenie Boca", unde este regim de camin-spital (conditii de spital)  sunt mai multe persoane  in camera, nu exista dulap in  salon ci numai noptiera si  o baie la 5 persoane. O alta particularitate prin comparatie cu camiunul de varstnici unde teorectic puteai iesi zilnic daca asistentii erau dispusi sa iti dea un bilet de voie, la caminul spital regimul este mai strict se obtine mai greu biletul de voie - este nevoie de mai multe aprobari .

Teoretic caminele  sunt utile,  dar cu conditii mai umane, benificiarii sa poata reclama orice problema si sa fie ascultati nu ignorati, sa nu mai fie priviti ca niste nenorociti, ratati, care uite au ajuns sa fie ingrijiti de stat. Si un alt aspect sa nu mai fie privita iesirea din camin ca un priviliegiu, ca si cum ar fi un centru de detentie. 





...

Căminele private din jud. Hunedooara

  Căminul privat pentru seniori de pe str. Rotarilor 141 E, Hunedoara dat în folosință în anul 2015 arată pe dinafară ca un hotel de lux dac...