sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Taximetriști din Hunedoara certați cu legea

 


Marea majoritate a taximetristilor din Hunedoara nu pornesc aparatul de taxat (ceasul)  atunci cand fac o cursa si taxeaza calatorii dupa bunul plac. Deasemeni 70% din taximtetristi (indiferent de firma) cer asa numita tarif minim chiar si cu curse sub 1 km  care desigur este mai mare decat  cel  real. Aparent nu e diferenta mare dar nu este corect pentru ca  exista persoane care nu se pot deplasa pe jos si nici nu benifeciaza de un venit suficient care sa acopere lacomia soferilor de taxi. Intr-o zi mergand cu un taxi soferul mai intraznet ma intrebat daca locuinta in care locuiesc este proprietate privata apoi a inceput sa se laude ca el are o casa cu 5 camere si doua bai, toate facute din taximetrie . E clar ca lacomia pentru a castiga cat mai multi bani îi determina sa ceara tot mai mult si sa nu respecte nici o regula, desi ei se plang ca au de dat bani multi la stat, castigul lor este cu mult mai mare decat al unui angajat obisnuit cu venit mediu. 

Situatia este asemanatoare in municipiul  Hunedoara cu cea din Deva unde cand de multe ori daca incerci sa iei un taxi de la gara de exemplu, daca intrebi daca este liber, iti raspune cu o intrebare  " Dar unde vrei sa mergi ?"  si daca li se pare ca distante era mica (de exemplu pana in centru sau la spital te refuza fara drept de apel) , un comportament abuziv si ilegal, dar autoritatile abilitate se pare ca sunt prea putin interesate de rezolvarea acestor probleme generate de taximetristi. Altfel cinstea si corectitudinea caracteristica unor popoare renumite  pentru asta este straina multor conationali. 


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Căminele private din jud. Hunedooara

  Căminul privat pentru seniori de pe str. Rotarilor 141 E, Hunedoara dat în folosință în anul 2015 arată pe dinafară ca un hotel de lux dac...